Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Πούτιν – «είσαι αφερέγγυος Ερντογάν» Σουλτάνος – « φοβάμαι την διάλυση της Τουρκίας»

0 comments

%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%b1%ce%bd

«Πούτιν ο Ερντογάν θα σε εκθέσει»
είχαμε επισημάνει σε αρθρογραφία μας μόλις ξεκίνησε το γεωπολιτικό ειδύλλιο Ρωσίας-Τουρκίας τον περασμένο Αύγουστο.
Και η άδικη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη τον εξέθεσε στην ρωσική κοινή γνώμη.
Προς το παρόν η διαχείριση της άνανδρης δολοφονίας του επίσημου Ρώσου που μάλιστα έγινε πισώπλατα γίνεται με νερόβραστες δηλώσεις του τύπου «καμιά τρομοκρατική ενέργεια δεν μπορεί να διαταράξει τις καλές σχέσεις των δυο χωρών»
Μόλις έκλεισε το τηλέφωνο ο σουλτάνος ακούγοντας τον Ρώσο Πρόεδρο και στην συνέντευξη που έδωσε αμέσως μετά , πολλοί παρατήρησαν ότι το πρόσωπο του ήταν περισσότερο κάτωχρο σε σχέση με εκείνες τις δραματικές στιγμές που έζησε στο πραξικόπημα.
Το τι του είπε ο Ρώσος Πρόεδρος συνάγεται από τις δηλώσεις που ακολούθησαν τις επόμενες ώρες και τα μέτρα που λαμβάνουν οι ρώσοι εναντίων των τούρκων.
Να γιατί Ερντογάν είσαι ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΣ.
«Η ασφάλεια στους διπλωμάτες παρέχεται μόνο στο έδαφος της πρεσβείας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολιάζοντας την απουσία των ένοπλων φρουρών στο πρεσβευτή στην Τουρκία, Αντρέι Karlov, κατά την ημέρα της δολοφονίας.
«Υπάρχει ένας γενικός κανόνας ότι οι ένοπλοι φρουροί της πρεσβείας … λειτουργούν μόνο στο έδαφος της πρεσβείας στο φράχτη και τα όπλα δεν βγαίνουν.
 Αυτό είναι το πρόβλημα.» είπε ο Πούτιν ρίχνοντας εμμέσως την ευθύνη της προστασίας του Ρώσου Πρέσβη στον σουλτάνο. rusvesna.su/news/1482344916 corfiatiko.blogspot.gr
Να γιατί Ερντογάν είσαι ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΣ.
«Ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη ήταν στην ομάδα προστασίας του Ερντογάν από τον Ιούλιο»
Ο νεαρός Τούρκος αστυνομικός που σκότωσε τον πρέσβη της Ρωσίας στην Αγκυρα είχε προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οκτώ φορές έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα.
Ο 22χρονος Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς σκότωσε με εννέα σφαίρες τον πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ το απόγευμα της Δευτέρας στον χώρο όπου διεξαγόταν έκθεση φωτογραφίας προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της τουρκικής αστυνομίας.
Ο δράστης, ο οποίος ανήκε στην αστυνομική διεύθυνση της τουρκικής πρωτεύουσας και τα τελευταία 2,5 χρόνια υπηρετούσε σε μια μονάδα αντιμετώπισης ταραχών, βρισκόταν σε υπηρεσία σε οκτώ εκδηλώσεις στις οποίες είχε παραστεί ο Ερντογάν από τον Ιούλιο κι έπειτα, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriye». iefimerida.gr/21/12/2016
Να γιατί Ερντογάν είσαι ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΣ.
«Πεσκόφ: Μαχαιριά στην πλάτη της Τουρκίας η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή »
«Η δολοφονία του Αντρέι Κάρλοφ αποτέλεσε «αναμφίβολα σοβαρό πλήγμα κατά της Τουρκίας διότι κάθε κράτος φέρει την ευθύνη να εγγυάται την ασφάλεια των διπλωματών που εργάζονται στην επικράτειά του»,   εκτίμησε ο Πεσκόφ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Παράλληλα, επισήμανε ότι «η Τουρκία αποτελεί επικίνδυνο τόπο εργασίας. Θυμίζει εν πολλοίς κράτος στα πρόθυρα πολέμου. Ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία τα τελευταία χρόνια υποδέχθηκε πάνω από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και μια σειρά άλλα κράτη».
«Γνωρίζουμε, εξήγησε, «ότι αυτά που περίμενε η Άγκυρα από τις Βρυξέλλες δεν υλοποιήθηκαν. Έτσι το βάρος των προσφύγων το κουβαλά στις πλάτες της».
Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε, ακόμη, στο θέμα της ασφάλειας των τουριστών θυμίζοντας ότι οργανισμοί του κλάδου εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καλούν τους Ρώσους τουρίστες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή αν σκοπεύουν να επισκεφθούν την Τουρκία.» iefimerida.gr/ /21/12/2016
Οι πρώτες επιπτώσεις για τους τούρκους. Ακολουθούν και άλλες οσονούπω.
«Οι διαπραγματεύσεις της Ρωσίας για την εφαρμογή ενός μέτρου ταξιδιών χωρίς θεωρήσεις για τους Τούρκους πολίτες πάγωσαν, αναφέρει η ρωσική εφημερίδα ‘Izvestia’, επικαλούμενη ανώτερο αξιωματούχο της Μόσχας.
Πριν από λίγους μήνες ο δολοφονημένος πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, είχε αναγγείλει ότι η Μόσχα δεν πρέπει να βιασθεί για την κατάργηση των θεωρήσεων για τους Τούρκους, προτού ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διατηρήσουν την ασφάλεια και την πρόληψη διείσδυσης τρομοκρατών στη Ρωσία.
«Υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα τα οποία πρέπει να επεξεργασθούν, ώστε να εφαρμοσθεί το πρόγραμμα το οποίο ανακοινώθηκε από τον πρόεδρό μας» είχε πει τότε ο πρέσβης της Ρωσίας.
Κατά την ημέρα της δολοφονίας του Καρλόφ στην Άγκυρα θάφθηκαν οι ελπίδες των Τούρκων για την ακύρωση του καθεστώτος θεωρήσεων.
«Η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά για να διασφαλίσει την προστασία των κατοίκων στη χώρα για να μπορέσει να εγγυηθεί αυστηρούς ελέγχους σε όσους σχεδιάζουν να επισκεφθούν τη Ρωσία. Σε σχέση με τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα, αλλά και από μια σειρά περιστατικών που συνέβησαν φέτος, η Μόσχα δεν είναι ακόμη έτοιμη να προσφέρει ελεύθερο καθεστώς θεώρησης για τους Τούρκους πολίτες», αποκάλυψε η πηγή The Hellenic Information Team http://www.echedoros-a.gr/ Δεκέμβριος 22, 2016. 08:38
Να γιατί ο Ερντογάν φοβάται από προχθές
Σήμερα σε ομιλία του ο Ερντογάν είπε:

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που η Γη και η περιοχή μας αλλάζουν θα βρεθούμε και πάλι στην κατάσταση που βρεθήκαμε με την Συνθήκη των Σεβρών αν σταματήσουμε. Ζούμε στην ίδια κατάσταση θλίψης από τις απώλειές μας από την Συνθήκη της Λωζάννης και θέλω να μιλήσω ανοικτά. Η Τουρκία δίνει την μεγαλύτερη μάχη της μετά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Σε αυτό τον αγώνα, ένα έθνος, μια σημαία και μια πατρίδα είναι τα μόνα για τα οποία μαχόμαστε.

Σε αντίθεση με τις παλαιότερες μάχες σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με μια ασύμμετρη απειλή. Oι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι απλά πιόνια σε αυτές τις μάχες. Η αληθινή πρόκληση είναι να βρούμε αυτούς που κρύβονται από πίσω τους. Αυτοί είναι εδώ και ψάχνουν τις αδυναμίες μας» ,είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος.
Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι η ασφάλεια της χώρας δεν εξαρτάται μόνο από τις δυνάμεις ασφαλείας. «Απευθύνω έκκληση προς όλους τους πολίτες της χώρας. Ως επικεφαλής του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας καλώ σε εθνική επιστράτευση εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων: PKK, ISIS, FETO. Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τις εργασίες αυτών των οργανώσεων πρέπει να το αναφέρει στις αρχές ασφαλείας μας».

Παράλληλα, σε μια ιστορική αναδρομή στο 1920-1923 ανέφερε πως «η Τουρκία κατάφερε και έκανε κουρέλια τη Συνθήκη των Σεβρών, αλλά σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο νέων Σεβρών. Αυτά που βιώνουμε σήμερα είναι τόσο σημαντικά όσο και κατά την περίοδο της Ανεξαρτησίας μας». του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου pronews.gr/portal22/12/2016
ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Η άνανδρη δολοφονία επιταχύνει τις εξελίξεις.
Κάποιοι ερεθίζουν τον σουλτάνο γνωρίζοντας την ψυχοπαθολογική του κατάσταση αυτή την στιγμή.
Οι ρώσοι παγώνουν τις σχέσεις τους απέναντι στον αφερέγγυο σουλτάνο.
Ο σουλτάνος φοβάται και γίνεται πιο επικίνδυνα απρόβλεπτος στο δυτικό του μέτωπο , στο Αιγαίο.
Πρέπει να είμαστε ΛΑΟΣ-ΣΤΡΑΤΟΣ και ΚΛΗΡΟΣ σε ετοιμότητα άμεσης αντιμετώπισης προβοκατόρικων ενεργειών και λόγω της εορταστικής περιόδου.
Με πίστη και ελπίδα
ΨΟ