Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ο κύβος ερρίφθη – Η ροή των γεγονότων από τον Ιούλιο 2016

0 comments

keimeno


Καταγράφοντας τη ροή των γεγονότων από την 15η Ιουλίου, που συνέβη το πραξικόπημα στην Τουρκία, σε συνδυασμό με πληροφορίες που προκύπτουν από χώρες εκατέρωθεν του Ατλαντικού εξάγονται πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα με τα οποία τεκμαίρονται τα γεγονότα που κυοφορούνται στο χώρο μας.
Μετά το πραξικόπημα, Τουρκία και Ρωσία, ξεκίνησαν μια ταχύρρυθμη διαδικασία συμφιλίωσης που ολοκληρώθηκε στις 10 Αυγούστου με την επίσκεψη Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη όπου συμφωνήθηκε η συνέχιση της ενεργειακής συνεργασίας (Turkish Stream και κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού). Στο πλαίσιο της διαδικασίας συμφιλίωσης ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε στείλει ήδη επιστολή απολογίας στο Ρώσο ομόλογό του, για το θάνατο των δύο Ρώσων πιλότων από τουρκικά πυρά και ο Ρώσος ήρε το εμπάργκο.
keimeno2
Στις 24 Αυγούστου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε την Τουρκία δίνοντας «γη και ύδωρ» στον Ερντογάν, προκειμένου να αδρανοποιήσει τη συνεργασία επί του ενεργειακού με τους Ρώσους. Διέρρευσε μάλιστα, ότι ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Τουρκίας πως έχουν «βγει από το συρτάρι» τα σχέδια συνδιαχείρισης – συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου. Γι’ αυτό τον λόγο τα τουρκικά υποβρύχια αλώνιζαν το Αιγαίο όλο τον Σεπτέμβρη. Γι’ αυτό το λόγο το προηγούμενο διάστημα έγιναν διάφορες «πρόβες ετοιμότητας» στα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών (sic) σε Λέσβο, Χίο, Κώ και Σάμο.
4-5 Σεπτέμβρη Πούτιν και Ερντογάν συναντήθηκαν σε φιλικό κλίμα στο περιθώριο της συνάντησης των G20 στην Κίνα.
16 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι έκτακτες εργασίες του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία.
22 Σεπτέμβρη στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στη Ν. Υόρκη. Μάλιστα ο γενίτσαρος πρόεδρος του τουρκικού μορφώματος, χαριεντίστηκε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, χαρακτηρίζοντάς τον σε μια αποστροφή του λόγου ως «πολύ έξυπνο».
Την ίδια ημέρα (22 Σεπτέμβρη) αμέσως μετά την συνάντηση Ερντογάν και Τσίπρα, ακολούθησε συνάντηση του Ταιγίπ Ερντογάν στην Ν. Υόρκη με τον Χένρυ Κίσινγκερ και τον James Rotschild. Όπως διέρρευσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος πρόεδρος παρακάθισε σε κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη που οργάνωσε ο Michael Bloomberg στο υπό ιδιοκτησίας του ξενοδοχείο με τον Χ. Κίσινγκερ και τον εκπρόσωπο της οικογένειας Ρότσιλντ, James Rotschild. Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα και άλλων παραγόντων που μετείχαν σ’ αυτή την μυστική διάσκεψη, όπως, James C. Cowels, Jeft Enslin, Hamilton E. Jones, Manuel Gonzalez Paramo, κ.α. ενώ από την τουρκική πλευρά μετείχαν εκτός από τον Ερντογάν και ο υπουργός υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ömer Çelik, ο υπουργός Ενέργειας, γαμπρός και στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Berat Albayrak, ο αντιπρόεδρος του κόμματος του Ερντογάν, Yasin Aktay, ο πρέσβης της Τουρκίας στις ΗΠΑ, Serdar Kılıç και ο ειδικός σύμβουλος του Ερντογάν, İbrahim Kalın.
Όπως και πάλι διέρρευσαν πληροφορίες από πηγές που εντέλλοντο γι’ αυτό το σκοπό, στην κεκλεισμένων των θυρών αυτή συνάντηση ανακοινώθηκε στον Ερντογάν ότι το γεγονός ότι επιβίωσε από το ατυχές πραξικόπημα θα πρέπει να το θεωρήσει ως θεϊκό σημάδι που θα του δώσει την δύναμη να αποδεχθεί τη δημιουργία του Κουρδιστάν ως τετελεσμένο γεγονός. Για να ελέγξει τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, σε χρόνο άμεσο, του πρόσφεραν την Χίο, την Λέσβο και την Λαδοξέρα (ανοιχτά της Σαμοθράκης).
28 Σεπτεμβρίου. Ο νέος πρέσβυς των ΗΠΑ Jeffrey Payette (με μετάθεση από την Ουκρανία) στην Ελλάδα στέλνει ηλεκτρονικό χαιρετισμό στους Έλληνες πληροφορώντας τους ότι θα χαρεί πολύ να κάνει ποδήλατο στους δρόμους της Ελλάδας. Όλοι όσοι ασχολούνται με την εσω-εξωτερική πολιτική της Ελλάδος, όταν έμαθαν για την μετάθεση του Jeffrey Payette στην Ελλάδα, αντιλήφθηκαν ότι τα πράγματα έχουν σοβαρέψει. Στην ουσία, ο νέος Αμερικανός πρέσβυς ήρθε στην Ελλάδα, έχοντας δώσει δείγματα γραφής στην Ουκρανία, για να χειριστεί την νέα κατάσταση που έχει δρομολογηθεί σε βάρος της πατρίδας μας.
keimeno1
29 Σεπτεμβρίου. Ο Ερντογάν ασκεί δημόσια κριτική εναντίον εκείνων που υπέγραψαν τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, δηλώνοντας πως κάποιοι είχαν προσπαθήσει να παρουσιάσουν τη Λωζάνη σαν νίκη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως «η 15η Ιουλίου [2016] είναι ο δεύτερος πόλεμος για την Ανεξαρτησία του τουρκικού έθνους. Ας το γνωρίζουμε ως τέτοιο. Μας απείλησαν με τις Σέβρες το 1920 και μας έπεισαν να δεχθούν την Λωζάνη το 1923. Ορισμένοι προσπάθησαν να μας εξαπατήσουν παρουσιάζοντας τη Συνθήκη της Λωζάνης ως νίκη. Στη Λωζάνη, παραδώσαμε (τώρα ελληνικά) νησιά από τα οποία μπορείς να ακουστείς απέναντι (στην Τουρκία)».
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, τόνισε πως «ακόμη δίνουμε μάχη για το ποια θα είναι η υφαλοκρηπίδα, και ποια θα είναι τα σύνορά μας σε αέρα και γη. Ο λόγος για αυτό είναι εκείνοι που κάθισαν στο τραπέζι για αυτή την Συνθήκη. Εκείνοι που κάθισαν εκεί δεν (μας) έφεραν δικαιοσύνη και δρέπουμε αυτά τα προβλήματα τώρα. Εάν το πραξικόπημα είχε πετύχει, θα μας έδιναν μια Συνθήκη με την οποία θα αναπολούσαμε αυτή των Σεβρών», δήλωσε.
29 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Τ24» ο Τούρκος διεθνολόγος καθηγητής Μπασκίν Οράν λέει ότι ο Ερντογάν «στην πρώτη φάση των εθνικιστικών προκλήσεων κάνει λόγο περί Λωζάνης. Αυτό είναι κλασική περίπτωση. Όλοι οι δεξιοί στην Τουρκία επικρίνουν τη Λωζάνη. Και το κάνουν αυτό όχι σε σχέση με τα νησιά, αλλά σε σχέση με το Κουρδικό πρόβλημα και τη Μοσούλη.
Η δεύτερη προβοκάτσια στην οποία θα καταφύγει ο Ερντογάν βλέποντας ότι μειώνεται η ισχύς του στην Τουρκία θα είναι ο πόλεμος.
Η Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και ιδιαίτερα η Ρωσία έχουν αρχίσει ήδη να λένε ότι η εισβολή της Τουρκίας στις περιοχές αυτές συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Δηλαδή υπάρχει ισχυρή αντίσταση. Οι Αμερικανοί απορρίπτουν τα πλήγματα εναντίον του PYD (η οργάνωση των Κούρδων της Συρίας) διότι η οργάνωση αυτή είναι ο κύριός τους σύμμαχος».
Ως προς την υπόθεση των νησιών του Αιγαίου, ο Οράν λέει ότι «κατά τις συνομιλίες της Λωζάνης η Τουρκία δεν θέλησε να πάρει τα νησιά διότι οι κάτοικοί τους ήταν κατά 90% Έλληνες».
30 Σεπτεμβρίου. «Από τη σκοπιά της γερμανικής κυβέρνησης, η Συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύει» επισήμανε στο ΑΜΠΕ εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, διευκρίζοντας προηγούμενη δήλωση του εκπροσώπου του Μάρτιν Σέφερ, για τις σχετικές αναφορές Ερντογάν.
Νωρίτερα, ο κ. Σέφερ εξέφρασε τη θέση πως «οι διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να λυθούν ειρηνικά».
Ενώ σε ερώτηση αν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά, δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση.
(‘Ελληνες, να θυμάστε ότι μεταξύ γνησίων Τούρκων και γνησίων Γερμανών υπάρχουν δεσμοί αίματος. Ότι οι Γερμανοί είναι ο μοναδικός λαός στον οποίο επέτρεψαν οι Τούρκοι να τους μελετήσουν σε βάθος. Ότι οι Γερμανοί ήταν οι σοβαρότεροι υποκινητές των Τούρκων στο ζήτημα των Ιμίων).
2 Οκτώβριου. Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είχε αναφερθεί στη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Ο Κιλιτσντάρογλου είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτες» τις δηλώσεις Ερντογάν, καλώντας τον «να κοιτάξει πρώτα τα 16 νησιά που επί των ημερών του παραδόθηκαν και όπου υψώθηκε η ελληνική σημαία».
Πρόκειται για ισχυρισμό που προβάλλουν από το 2010 εθνικιστικοί κύκλοι στην Τουρκία κι εδώ και λίγο καιρό έχει υιοθετήσει και το κεμαλικό και υποτίθεται σοσιαλιστικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα.
Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει «αναληθείς» τους ισχυρισμούς περί «μεταβίβασης» σημειώνοντας ωστόσο ότι «υπάρχει μια σειρά από αλληλένδετα προβλήματα σε σχέση με το Αιγαίο».
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «μεταξύ των προβλημάτων αυτών περιλαμβάνεται και η κυριότητα ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και σε σύνδεση με αυτό, το ότι δεν υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θαλάσσια σύνορα που να έχουν καθοριστεί με διεθνή συμφωνία που έχει ισχύ».
3 Οκτωβρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στρατηγό Κέρτις Σκαπαρότι, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την έντονη ανησυχία του για τις πρόσφατες τουρκικές δηλώσεις σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης.
3 Οκτωβρίου. Λίγα 24ωρα μετά τις κορώνες του Ερντογάν για την συνθήκη της Λωζάνης, ο δήμαρχος της Άγκυρας Melih Gokcej, με μία εμπρηστική του τοποθέτηση, διεκδικεί για την Τουρκία όλα τα νησιά του Αιγαίου, φτάνοντας μέχρι… την Εύβοια και τα Κύθηρα.
Ο Gokcej ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter χάρτη με όλα τα ελληνικά νησιά σε έντονο μπλε χρώμα και έγραψε: «Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάνης, τα μπλε νησιά που φαίνονται παρακάτω δόθηκαν στην Ελλάδα…Και υπάρχουν κάποιοι που ξεδιάντροπα λένε πως επρόκειτο για επιτυχία…».
7 Οκτωβρίου Η τουρκική εφημερίδα Star δημοσίευσε άρθρο το οποίο περιελέμβανε και χάρτη σχετικά με τα σύνορα που θα είχε η Τουρκία εάν δεν ίσχυε η Συνθήκη της Λωζάννης.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα, η οποία θεωρείται φίλα προσκειμένη στον Πρόεδρο της χώρας, Ερντογάν, δημοσιεύει έναν χάρτη, όπου η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Θράκη, η Κρήτη, η Κύπρος και πολλά από τα νησιά του Αιγαίου είναι τουρκικά και όχι ελληνικά.
11 Οκτωβρίου. Πούτιν και Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη συζήτησαν το όλο θέμα κατάληψης Λέσβου και Χίου και ο Πούτιν έδωσε το πράσινο φως. Συμφώνησαν κατά κύριο λόγο ότι δεν θα ενοχληθούν στο παραμικρό τα τρία αγκυροβόλια του ρωσικού ναυτικού στο Αιγαίο. Επίσης συμφώνησαν ότι η Τουρκία θα αρκεστεί στην κατάληψη της Λέσβου και της Χίου.
Στο θέμα του κουρδικού η Ρωσία έλαβε τις ελάχιστες βεβαιώσεις. Επί της ουσίας διατηρεί τα ήδη κεκτημένα. Όπως υποστηρίζουν διεθνείς αναλυτές, η Ρωσία ή γνωρίζει τις δυνάμεις της ή δεν τολμά να σηκώσει κεφάλι. Θα γελάσουμε πικρά και με βαθυστόχαστο κλάμα όταν φτάσουμε σ’ αυτή τη στιγμή. Να θυμάστε ότι η Αμμόχωστος δεν ήταν στο σχέδιο κατάληψης. Καταλήφθηκε διότι δεν υπήρξε αντίσταση. Ελπίζουμε να μη συμβεί το ίδιο και τώρα…
Τα επεκτατικά σχέδια των Τούρκων για το Αιγαίο εναντίον της Ελλάδος είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες. Όπως γνωστά είναι και τα σχέδια Αμερικανών και Γερμανών. Όσο καθυστερούσε η απόλυτη εφαρμογή τους απολαμβάναμε τη ραστώνη μας.
Δυστυχώς, όμως, μπήκαμε στην τελική ευθεία. Διασταυρώσαμε το γεγονός από πολλές και διαφορετικές πηγές. Η πολιτική ηγεσία είναι ενήμερη. Και η στρατιωτική ηγεσία. Όλοι είναι ενήμεροι. Κανείς δεν μιλά. Μόνον ο Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα (Ριαλ νιουζ, 9/10) χαρακτήρισε «επικίνδυνη την προσπάθεια της κυβέρνησης να καθησυχάσει τον λαό, όταν στην περιοχή υπάρχουν ανοικτά θέματα και κυριολεκτικά μυρίζει μπαρούτι».
Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα, εκδίδοντας διάφορες ΝΟΤΑΜ για τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στέλνοντας τα υποβρύχια και τα αεροπλάνα να αλωνίζουν με ρυθμούς εντατικότερους από ποτέ άλλοτε. Διαμορφώνεται το απαραίτητο κλίμα.
Ότι γίνεται αυτές τις μέρες δεν είναι τυχαίο. Ούτε το θέμα των Τσάμηδων που ανακινήθηκε, ούτε το τζαμί που μπαίνει μπρος, ούτε το μεταναστευτικό με τις άπειρες προεκτάσεις του, ούτε οι αναρχικοί με τις διάφορες διακηρύξεις τους. Τίποτα τυχαίο στις μέρες μας.
Και κατά σατανική σύμπτωση η Λέσβος και η Χίος είναι γεμάτες με λαθρομετανάστες (;) και ΜΚΟ. Με πρώτη και καλύτερη την Praksis του Τζορτζ Σόρος και την International Rescue Committee που βράβευσε τον Σόρος. Ακολουθεί η Islamic Relief Worldwide που κατηγορήθηκε για χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων, η One Nation που υποδεχόταν τους λαθρομετανάστες στη Λέσβο με την ιαχή: Αλαχ Ακμπαρ. Ανάμεσά στις περίεργες ΜΚΟ είναι η Promaid και η δανέζικη Team Humanity και καμιά εκατοστή ακόμα ΜΚΟ αγνώστων συμφερόντων και κινήτρων. Από τις πλέον περίεργες είναι η ισραηλινή Israid, μέλη της οποίας καλωσορίζουν τους λαθρομετανάστες που έρχονται στη Λέσβο και τους παρέχουν υλικοτεχνική και πληροφοριακή υποδομή για την παραμονή τους στην Ελλάδα ή την μετακίνησή τους στο κέντρο της Ευρώπης (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το Ισραήλ δέχεται λιγότερο από το 1% των αιτούντων άσυλο).
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν αυτός ο κόσμος που ζούμε απαρτιζόταν από αγγέλους θα έπρεπε να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας, για «να έχουμε». Δεν θα καταφερθώ εναντίον της παρούσας κυβέρνησης, ούτε θα πω ότι οι «άλλοι» βρήκαν τον αναγκαίο μαλάκα για να του φορτώσουν τα πεπραγμένα. Απλά η συγκεκριμένη κυβέρνηση λόγω ιδεολογίας ήταν η πιο δεκτική. Γι’ αυτό και οι κινήσεις των εξωτερικών εχθρών θα πρέπει να τύχουν μεγαλύτερης προσοχής.
Όπως και οι κινήσεις των εσωτερικών εχθρών που θα δημιουργήσουν αντιπερισπασμό. Εννοούμε τις διάφορες ιδεολογικού ενδιαφέροντος ομάδες που είναι προορισμένες να απορρυθμίσουν την άμυνα του ελληνικού λαού και να ρίξουν το ηθικό του. Μια απ’ αυτές τις ομάδες απείλησε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ κάποια άλλη απείλησε το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Προφανώς κάποιοι επιθυμούν να διαμορφώσουν εκρηκτικό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες. Σε κάθε περίπτωση ο γενίτσαρος κρατάει τα κλειδιά!!!
ΨΟ