Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

0 comments




Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2016
Ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ κ.  Φαήλος Κρανιδιώτης, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος του, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών  κ. Νίκο Κογιουμτσή  και στελέχη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου. Η ατζέντα της συναντήσεως κινήθηκε ως προς την προστασία, τη διάσωση και την ανάπτυξη του εμπορικού κλάδου και έλαβε χώρα στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών στην οδό Μητροπόλεως στις 13:30.
Ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ παρουσίασε την κεντρική τοποθέτηση ότι η Ελλάδα για να καταπολεμήσει την ανεργία και την ύφεση, οφείλει να αποκτήσει τη δυναμική, πολυδιάστατη και δίχως ξένα δεσμά αγορά που της αξίζει σε κάθε επίπεδο και δραστηριότητα, διότι το κάθε λουκέτο σε μία εμπορική δράση πολλαπλασιάζεται σε περισσότερα λουκέτα ελληνικών νοικοκυριών.
Επίσης ο Αντιπρόεδρος του κόμματος και τα στελέχη της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ παρουσίασαν ανά γραμματεία τους κεντρικούς άξονες και προτάσεις της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών οι οποίες και σύντομα θα παρουσιαστούν σε ειδική σχετική εκδήλωση.
Στο πλαίσιο της ωριαίας συναντήσεως, προηγήθηκε η εκτενής παρουσίαση και ανάλυση των προβλημάτων του αποδεκατισμένου και πολιτικά διωκόμενου κλάδου των εμπόρων, από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, με ιδιαίτερη έμφαση στη φορολόγηση λουκέτο του 62%, το αδιέξοδο στο ασφαλιστικό αλλά και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρουσιάζοντας στον Πρόεδρο και στα στελέχη της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο που λειτουργεί εντός του Συλλόγου για τους άνεργους και άπορους εμπόρους.
Επίσης ο Πρόεδρος και τα στελέχη του Δ.Σ. ανέλυσαν στον κ. Κρανιδιώτη και στο κλιμάκιο των στελεχών της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ θέματα που απασχολούν το πάγωμα των οφειλών και την άρνηση της πρόσφατης σχετικής κυβερνητικής πρότασης από το ΔΝΤ, την επιδρομή που γίνεται για οφειλές με μπλοκάρισμα στους λογαριασμούς κίνησης των επιχειρήσεων με τραγικές συνέπειες αλλά και την απόγνωση των νέων εμπόρων και επιχειρηματιών.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ο Ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μάκης Σαββίδης και ο Διευθυντής του κ. Σωτήρης Αντωνίου και από τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ ο Αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Παναγιώτης Δούμας, ο Γραμματέας Εμπορίου κ. Γιώργος Καλογεράκης, ο Γραμματέας Οικονομικών κ. Αποστόλης Κρητικόπουλος καθώς και ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Δημήτριος Γερογιάννης.

ΨΟ