Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Αποκαλύπτουμε… ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ! Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ!

0 comments

1045664809

Την Τετάρτη ο Γερμανός Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επισκέφθηκε τη Μόσχα για δύο ημέρες, ως επικεφαλής της γερμανικής επιχειρηματικής αποστολής που επιδιώκει να αποκαταστήσει τους οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία.
Όσο και αν οι Γερμανοί εμμένουν στις θέσεις τους για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, μέχρι να πραγματοποιήσει τις συμφωνίες του Μινσκ, η πραγματικότητα φαίνεται πως απέχει παρασάγγας…
«Απομόνωση και αντιπαράθεση δεν είναι συνετή πολιτική και δεν προσφέρουν τίποτα,» δήλωσε ο Γκάμπριελ πριν από την επίσκεψή του. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, και οι ηγέτες συζήτησαν για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, και τη ρύθμιση των κρίσεων στην Ουκρανία και τη Συρία.
«Η Γερμανία παραμένει ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους μας. Δυστυχώς, το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών μας πέφτει αυτή τη στιγμή, αλλά έχουμε λάβει ορισμένα μέτρα και, σε κάθε περίπτωση, τώρα γίνονται προσπάθειες και από τις δύο πλευρές. Γνωρίζω ότι την « Ημέρα της Ρωσίας », που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ρόστοκ, συμμετείχαν πάνω από 600 εκπρόσωποι γερμανικών και ρωσικών επιχειρήσεων», επεσήμανε ο Πούτιν.
Ο Χανς Σρέντερ, εκδότης του ηλεκτρονικού περιοδικού «Russlandanalysen», σχολίασε ότι το ταξίδι του Γερμανού Αντικαγκελάριου δεν αποσκοπεί μόνο στη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων, αλλά υπάρχει και πολιτικό υπόβαθρο. «Οι στόχοι αυτοί (πολιτική και οικονομική) είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Είναι απαραίτητο να βελτιωθεί και να αποκατασταθούν οι οικονομικοί δεσμοί, οι οποίοι με τη σειρά τους δημιουργούν μμία ευνοϊκό πλατφόρμα για μια μεταστροφή στις πολιτικές σχέσεις», είπε ο Σρέντερ.
Το διμερές εμπόριο μεταξύ της Γερμανίας και της Ρωσίας έφτασε σε ένα ποσό ρεκόρ αγγίζοντας τα € 80 δισεκατομμυρίων το 2012, εκ των οποίων οι γερμανικές εξαγωγές προς τη Ρωσία ήταν αξίας € 38,1 δισεκατομμυρίων. Από τότε, ο όγκος των διμερών εμπορικών συναλλαγών τους έχει μειωθεί, ως αποτέλεσμα της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, των κυρώσεων και των αντίμετρων. Σημειώνουμε ότι το 2015, η Γερμανία εξήγαγε μόνο € 21,8 δισεκατομμύρια εμπορευμάτων προς τη Ρωσία, γεγονός που προβληματίζει τους επιχειρηματίες στη χώρα, οι οποίοι εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στην καγκελαρία.
ΨΟ