Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Αποκαλύπτουμε… ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ… ΘΥΕΛΛΕΣ!!!

0 comments

hellasforce.com

kmo_149287_00146_1_t218_220629-1

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει τη δημιουργία νέων υπηρεσιών ασφαλείας που εξισώνονται με την KGB (της σοβιετικής εποχής), σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Kommersant.
Πηγές του Κρεμλίνου δήλωσαν ότι θα δημιουργήσουν ένα «Υπουργείο Ασφαλείας», το οποίο θα είναι γνωστό με το ακρωνύμιο «MGB», το οποίο αναμένεται να συγκροτηθεί το 2018, λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.
Η υπηρεσία ασφαλείας θα διεξάγει ποινικές έρευνες, επιβλέποντας τις υπόλοιπες νομικές ομάδες. Οι οργανισμοί διερεύνησης στη χώρα που είναι επιφορτισμένοι με την εποπτεία των πολιτικών δικών, θα παραχωρήσουν μέρος των εξουσιών τους στο MGB. «Το αποτέλεσμα θα είναι μια ενιαία ισχυρή δομή ασφάλειας, που θα τοποθετηθεί «στην καρδιά» των δομών επιβολής νόμου στη Ρωσία, πράγμα που συνέβαινε με την KGB κάποτε στη Σοβιετική Ένωση», γράφει το ABC News.
Αυτή, ωστόσο, είναι η οπτική γωνία των Δυτικών ΜΜΕ…
Σύμφωνα με παράγοντα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας: «Αν πριν [οι πράκτορες] παρείχαν μόνο στήριξη για τις έρευνες, τώρα εμείς θα πρέπει να επιφορτιστούμε με τη διαχείριση της προόδου τους από τη στιγμή που έχουν κατατεθεί ποινικές διώξεις, μέχρι οι υποθέσεις να οδηγηθούν στο δικαστήριο».
Εν ολίγοις πρόκειται για ένα ελεγκτικό όργανο, το οποίο έχει ως κύριο ρόλο την καταπολέμηση της διαφθοράς και όχι τη δημιουργία ενός νέου αστυνομικού κράτους, όπως συνέβαινε στη Σοβιετική Ένωση μέχρι το 1991. Το μεγαλύτερο, εντούτοις, εμπόδιο για τη δημιουργία του MGB φέρεται να είναι το οικονομικό κομμάτι. Η ρωσική οικονομία διανύει περίοδο ύφεσης τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες χρειάζονται τουλάχιστον 308 εκατομμύρια δολάρια μόνο και μόνο για τους μισθούς των τωρινών εργαζόμενους με το υπάρχον σύστημα.
ΨΟ