Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Τεράστια ιστορική συμφωνία ετοιμάζει ο Πούτιν – Οι πιέσεις του Ρώσου στις ΗΠΑ που κάνουν τους Κινέζους…

0 comments

1044989372

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε συνέντευξη τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της G20 στην Κίνα. Οι εργασίες κατά τη σύνοδο κορυφής της G20 στην Κίνα ήταν καρποφόρες, και αντικατοπτρίζουν τα συμφέροντα όλων των χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, τόνισε πριν λίγη ώρα ο Πούτιν.
Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για την ελπίδα του για μια πλήρη αποκατάσταση της «ομαλοποίησης των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ», μέσω συμφωνίας για τη συριακή κρίση, κάτι το οποίο, προς ώρας τουλάχιστον δεν βρίσκει σύμφωνη την πλευρά των Αμερικανών. Και η πραγματικότητα είναι ότι εφόσον οι ΗΠΑ, ψάξουν και πάλι για δικαιολογίες, τότε δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους στο συριακό μέτωπο.
Παρόλα αυτά ο Ρώσος ηγέτης παρουσιάστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι η χώρα του διατηρεί διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία πάνω στη συριακή κρίση, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να συμφωνήσουν πραγματοποιώντας αμοιβαία βήματα για τη βελτίωση της κατάστασης.
Στα σκαριά μεγάλη ιστορική συμφωνία
Μεταξύ άλλων ο Πούτιν, ετοιμάζει μια σπουδαία συμφωνία, η οποία έχει παγώσει μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αφορά τα νησιά Κίριλ – την γκρίζα ζώνη μεταξύ Ρωσίας και Ιαπωνίας. Η Ιαπωνία και η Ρωσία δεν έχουν υπογράψει μια μόνιμη συνθήκη ειρήνης μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, λόγω της διαφωνίας γύρω από τα τέσσερα αυτά νησιά, που βρίσκονται στη Θάλασσα του Okhotsk.
«Η δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση τυχόν ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της σύναψης ειρηνευτικής συνθήκης είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός», σχολίασε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο για τις δύο πλευρές να συνεχίσουν να ψάχνουν για συμβιβασμούς.
ΨΟ