Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ : ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ… ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

0 comments

kyria-foto-8

Και τι δεν έχουν επινοήσει για να αμβλυνθούν τα αισθήματα των Ευρωπαίων έναντι των λαθρό, καθώς έχει δημιουργηθεί μεγάλη οξύτητα εξ αιτίας των βιασμών, δολοφονιών ανυπεράσπιστων, κλοπών και άλλων “ευτυχών” γεγονότων που οφείλονται στην λαθρό-αναρχία που έχει ενσκήψει στην γηραιά ήπειρο.
Έτσι τώρα σκαρφίστηκαν μια καινούργια μέθοδο που την πρόβαλλαν με όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με την θεωρία αυτού του ευφυούς ευρήματος, μόνο όταν κάθεστε απέναντι από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και τον κοιτάξετε στα μάτια του, που εδώ δεν είναι πλέον μια ανώνυμη πρόσφυγας αλλά ένας από τους μετανάστες, και παρατηρήστε τον άνθρωπο μπροστά σας ακριβώς όπως τον εαυτό σας, νοιώθετε μια… «ζεστασιά» μέσα σας γι αυτόν.
Πριν από 20 χρόνια, ένας ψυχολόγος, ο Arthur Aron, ανακάλυψε ότι 4 λεπτά κοιτάζοντας στα μάτια του άλλου μπορεί να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά. Χρησιμοποιώντας αυτή την ανακάλυψη αποφασίσαν να πραγματοποιήσουν ένα απλό πείραμα κατά το οποίο οι πρόσφυγες και οι Ευρωπαίοι κάθονται απέναντι ο ένας από τον άλλο αλληλοκοιτάζοντας στα μάτια. Σαφώς είναι σημαντικό να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να κατανοήσουν καλύτερα και να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον.
Το πείραμα διεξήχθη στο Βερολίνο και η επιλογή αυτής της πόλης δεν είναι τυχαία, η οποία – πρώτα απ ‘όλα – είναι ένα σύμβολο για την υπέρβαση των διαιρέσεων και δεύτερον, φαίνεται να είναι το κέντρο της σύγχρονης Ευρώπης. Η επιδίωξη ήταν με το πείραμα να δημιουργηθεί μια βάση, συμβολική-ψυχολογική, που θα καταργεί τις γενικές διαιρέσεις μεταξύ των ανθρώπων.
Οι συμμετέχοντες στο πείραμα ήταν απλοί άνθρωποι. Οι άνθρωποι που κάθονται απέναντι από το άλλο, δεν είχε γνωρίσει ο ένας τον άλλον πριν και είδε ο ένας τον άλλον για πρώτη φορά κατά την διάρκεια του πειράματος. Αυτό που είναι σημαντικό οι πρόσφυγες ως επί το πλείστον να προέρχονταν από τη Συρία και δεν θα είχαν ούτε ένα χρόνο που ζουν στην Ευρώπη. Και όλα αυτά για να κατασκευαστεί μια έξυπνο τρόπο, ποντάροντας στο συναισθηματικό, μια εικόνα για τους λαθρό που θα εξαλείφει όλα τα ενοποιητικά στοιχεία που έχουν δημιουργηθεί στους γηγενείς εξ αιτίας αντικειμενικών γεγονότων.
Αύριο το καινούργιο πέραμα θα είναι το πώς οι λαθρό με «όμορφο» τρόπο θα εγκαθίστανται στα σπίτια των Ευρωπαίων και αυτοί λόγω… συμπόνιας, θα τους τα παραχωρούν για να μείνουν στον δρόμο αφού πρώτα οι γυναίκες τους και οι κόρες τους θα υποστούν… «αυτά» που πρέπει για χάρη τους.
ΨΟ