Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΝΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΝΕΛ

0 comments



Η Ελλάδα την έχει πατήσει εντελώς και το ΔΝΤ έβαλε το χεράκι του…
Ένα από τα πιο λυπηρά αποσπάσματα που θα διαβάσετε ποτέ για μια αναπτυγμένη χώρα:
Η Ελλάδα θα συνεχίσει να παλεύει με υψηλά ποσοστά ανεργίας για τις επόμενες δεκαετίες. Το τρέχον ποσοστό ανεργίας είναι περίπου 25 τοις εκατό, το υψηλότερο στον ΟΟΣΑ και μετά από επτά χρόνια ύφεσης, το δομικό συστατικό της υπολογίζεται σε περίπου 20 τοις εκατό. Ως εκ τούτου, θα χρειαστεί σημαντικός χρόνος για να μειωθεί η ανεργία. Αναμένεται να φθάσει το 18 τοις εκατό ως το 2022, το 12 τοις εκατό ως το 2040 και το 6 τοις εκατό μόνο ως το 2060.
pinakaki
Το ΔΤΝ εκτιμά αυτό το αστρονομικό ποσοστό ανεργίας, παρά το γεγονός ότι ο εργασιακός πληθυσμός στην Ελλάδα αναμένεται να μειωθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες κατά τις επόμενες δεκαετίες. Το ΔΝΤ προβλέπει επίσης ότι μέχρι το 2060 το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα θα αυξηθεί σε 250 τοις εκατό του ΑΕΠ. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες θα αυξηθούν στο 70 τοις εκατό του ΑΕΠ και η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ θα κολλήσει στο 1-2 τοις εκατό.
Αυτό σημαίνει 45 χρόνια προβλεπόμενης δυστυχίας.
Το πιο αξιοσημείωτο μέρος όλων αυτών είναι το πόσο γρήγορα το ΔΝΤ έχει αλλάξει την επίσημη άποψή του. Πέρυσι, κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης ελληνικής κρίσης, το ΔΝΤ προέβλεπε ότι όλα θα είναι σύντομα καλά. Τώρα, μόλις 11 μήνες αργότερα, εκτιμούν δεκαετίες καταστροφής.
pinakaki1
Παρά τους ισχυρισμούς τους ότι έχουν αλλάξει πολλά κατά το παρελθόν έτος, θα μπορούσε κανείς να είναι καχύποπτος ότι οι εκτιμήσεις του 2015 «τροποποιήθηκαν» αρκετά για να γίνουν πολιτικά δεκτές.
Kevin Drum, motherjones
ΨΟ