Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Αρχιεπίσκοπος: «Η ανθρωπιά της Ευρώπης αργοπεθαίνει, της Ελλάδας όχι» – Τι είπε για τη Θράκη (βίντεο)

0 comments


Τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τα όσα είδε στη Λέσβο και την στάση των Ευρωπαίων ηγετών.
Μια εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε στην τηλεόραση του MEGA o Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για το προσφυγικό αλλά και για τη Θράκη όπου βρίσκεται από χθες.
«Δακρύσαμε από πολλές περιπτώσεις συγκεκριμένες, από μάνες, μικρά παιδιά, ανθρώπους σχεδόν σε καροτσάκι με προβλήματα τεράστια προβλήματα συγκλονιστικά», ανέφερε μιλώντας για την χθεσινή επίσκεψη μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Πάπα στη Λέσβο.
Ο κ. Ιερώνυμος χαρακτήρισε την επίσκεψη αυτή «Από τις λίγς στιγμές της ζωής μου που ένιωσα τέτοια ένταση τετοιο συγκλονισμό τέτοια συγκίνηση».
Μιλώντας για τους πρόσφυγες είπε πως: «Ξεκίνησαν με ένα όραμα και βρέθηκαν κλεισμένοι σε ένα περιτείχισμα και να εκλιπαρούν δώστε μας λύση. Εκεί που ήταν ο μεγάλος συγκλονισμός ήταν η επικοινωνία με αυτούς τους ανθρώπους. Ζητούσαν να πάνε εκεί που έχουν οικογένειες».
Για μια ακόμη φορά ο Αριεπίσκοπος έστειλε αυστηρό μήνυμα στους ισχυρούς λέγοντας: «Αν δεν σταματήσει ο πόλεμος δεν μπορούν να γυρίσουν σπίτια τους. Οι υπεύθυνοι που δημιούργησαν το πρόβλημα, κλείνουν τις πόρτες και η θάλασσα ξεβράζει παιδιά»
«Η εικόνα των ηλικιωμένων γυναικών που ταΐζουν το βρέφος είναι η ανθρωπιά της Ελλάδας που σε τόσες δυσκολίες και τόση φτώχεια είναι η Ελλάδα, τη στιγμή που η ανθρωπιά της Ευρώπης αργοπεθαίνει» σημείωσε.
Τέλος ιδιαίτερη εντύπωση είχαν όσα είπε για τη Θράκη στην οποία περιοδεύει από χθες. «Δεν πειράζει να αδικήσουμε λίγο τις άλλες περιοχές. Να κάνουμε υπέρβαση. η Θράκη το χρειάζεται» τόνισε με νόημα…
ΨΟ