Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

0 comments

Ο Στρατός παραδίδει τους πρόσφυγες στην Αστυνομία!

Πάνω από 1 χρόνο θα μείνουν εδώ και κανείς δεν εγγυάται ότι ο αριθμός θα είναι κάτω από 100.000 – Παρατράγουδα στις δημοπρασίες για τη σίτιση
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, από τις αρχές Μαΐου ο Στρατός επιστρέφει στους στρατώνες και αναλαμβάνει η Αστυνομία τον χειρισμό του Προσφυγικού από όλες τις πλευρές του: φύλαξη, ελέγχους, μετακινήσεις, ασφάλεια, αντιμετώπιση έκνομων καταστάσεων κ.λπ. Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας ενημερώθηκαν οι Διευθύνσεις Αστυνομίας σε όλους τους νομούς.
Οι συνθήκες στους καταυλισμούς, σε κάθε χώρο, είναι άθλιες, πολλοί μιλούν για κόλαση, ενώ στα τοπικά νοσοκομεία υπάρχει συνωστισμός και οι τοπικές κοινωνίες έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται. Η δε επιθετική στάση κάποιων προσφύγων, που ζητούν να περάσουν σε άλλες χώρες παρότι ξέρουν ότι τα σύνορα είναι κλειστά, έχει αρχίσει να αντιστρέφει το φιλικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί για αυτούς.
Τις εντάσεις υποθάλπουν οι περιβόητοι αλληλέγγυοι, που κάνουν τους καλούς, όταν γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε παραπάνω από αυτό που κάνει η Ελλάδα, από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πάρει τις αποφάσεις της. Κάποιοι, μάλιστα, φθάνουν στο σημείο να εκβιάζουν βάζοντας μπροστά τα μικρά παιδιά, με απίστευτη την ενέργεια πρόσφυγα στον Πειραιά που είχε στα χέρια του ένα μωρό και απειλούσε να το πετάξει. Επίσης, από ύποπτο μέχρι επικίνδυνο ρόλο παίζουν αρκετές από τις ΜΚΟ που ξεφύτρωσαν ξαφνικά σε κάθε περιοχή, όπως είχαμε αποκαλύψει από το προηγούμενο φύλλο και παραθέτουμε νέα στοιχεία σε άλλη σελίδα.
Ως προς τον αριθμό των προσφύγων που θα μείνουν στη χώρα μας σε διάφορες περιοχές, οι οποίοι σήμερα ανέρχονται σε 53.000 περίπου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεπεράσει τις 100.000. Και όπως είπε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, η παραμονή τους εδώ θα είναι για πάνω από έναν χρόνο.
Καταγγελίες για την ανάθεση της σίτισης σε κέτερινγκ
Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι καταγγελίες που φθάνουν στο «ΠΑΡΟΝ» για στημένους διαγωνισμούς -μιλούν για φωτογραφικούς όρους- που αναθέτουν σε ιδιωτικά κέτερινγκ την τροφοδοσία των προσφύγων, ενώ δεν τηρείται η δημόσια δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας ότι θα προτιμηθούν τα τοπικά κέτερινγκ για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ως αντιστάθμισμα για τις επιπτώσεις στον τουρισμό και σε άλλες δραστηριότητες από την παρουσία των προσφύγων.
Στα Ιωάννινα, ενώ μετείχαν τρία τοπικά κέτερινγκ, η τροφοδοσία δόθηκε σε κάποιο με έδρα την Κόρινθο και κάθε μέρα θα κάνει τη μεταφορά στα Ιωάννινα αεροπλάνο του Στρατού! Κατά σύμπτωση, το κορινθιακό κέτερινγκ πήρε και τη σίτιση των προσφύγων που βρίσκονται στη Χίο!
Να σημειώσουμε ότι το ημερήσιο κόστος σίτισης ανά πρόσφυγα έχει ορισθεί σε 5,70 ευρώ.
ΨΟ