Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Με Προεδρικο διάταγμα, πήραν βαθμό οι ήρωες της Κινάρου!

0 comments


Posted by netakias.com στο Απριλίου 1, 2016
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Την απονομή ανώτατου βαθμού, ως ελάχιστη τιμή, στους ήρωες του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου Agusta Bell, στην Κίναρο, στις 11 Φεβρουαρίου, επικύρωσε με Προεδρικό Διάταγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Επειτα από πρόταση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμένου, οι υποπλοίαρχοι-χειριστές του μοιραίου ελικοπτέρου Αναστάσιος Τουλίτσης (37 ετών) και Κωνσταντίνος Πανανάς (34 ετών) τιμήθηκαν με τον βαθμό του αντιναυάρχου, ενώ ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου (36 ετών) με τον βαθμό του πλοιάρχου.
Με το Προεδρικό Διάταγμα οι τρεις ήρωες του Πολεμικού Ναυτικού θεωρούνται «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους» και τίθενται σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία, από την ημέρα κατά την οποία έφυγαν από τη ζωή.
Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ στις 02.45 τα ξημερώματα της 11η Φεβρουαρίου, ενώ συμμετείχε σε νυχτερινή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού.
Λίγες ώρες αργότερα οι σοροί του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου εντοπίστηκαν σε απόκρημνη πλαγιά, στα βορειοδυτικά της Κινάρου.
ΨΟ