ABOUT AUTHOR

Το «come-back» του Καμμένου: «Ας κάνει κυβέρνηση με την Τζολί ο Τσίπρας» – Σκέψεις για πρόταση μομφής

Posted By: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ - Μαρτίου 20, 2016

Share

& Comment

kammenos_0

Σε λίγες ημέρες λήγει η ανακωχή του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, καθώς αφού την Τετάρτη ολοκληρωθεί η μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τη δικαιοσύνη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να επαναφέρει το θέμα της απομάκρυνσης του Γιάννη Μουζάλα.
«Θα αποκεφαλιστεί», δηλώνει χαρακτηριστικά στη Real News, μην μπορώντας να «χωνέψει» πως ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής αποκάλεσε τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία». Τι θα συμβεί όμως αν ο Γιάννης Μουζάλας δεν παραιτηθεί; «Αν δεν παραιτηθεί θα το ρυθμίσουμε μαζί με τον πρωθυπυργό», απαντά με νόημα ο Πάνος Καμμένος για να συμπληρώσει σχετικά με το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής: «Εγώ έχω εννέα βουλευτές, όχι 50 που χρειάζονται για να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά υπουργού. Αν, όμως, κατατεθεί πρόταση μομφής από άλλο κόμμα, εγώ θα την ψηφίσω. Θα ψηφίσω κατά του Γ. Μουζάλα!».
Ένα ακόμη ενδιαφέρον κομμάτι της υπόθεσης, είναι πως ο Πάνος Καμμένος υποστηρίζει πως έχει πάρει σαφή διαβεβαίωση ότι ο Γ. Μουζάλας θα απομακρυνθεί από την κυβέρνηση. Κανείς όμως δεν γνωρίζει το πως. Πληροφορίες από το στρατόπεδο των ΑΝΕΛ αναφέρουν πως μπορεί να επισπευθεί ο ανασχηματισμός, ή ότι μπορεί ο Γ. Μουζάλας να κληθεί να υπηρετήσει σε ευρωπαϊκό πόστο στις Βρυξέλλες.
Οι διάλογοι του ΥΕΘΑ με τον πρωθυπουργό την περασμένη Πέμπτη είναι χαρακτηριστικοί του αδιεξόδου. «Θέλω δύο μέρες. Πάνο, πάγωσέ το μέχρι να επιστρέψω από τις Βρυξέλλες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πάνο Καμμένο αργά το βράδυ της Πέμπτης.
«Εντάξει, Αλέξη, θα περιμένω μέχρι την Τετάρτη», του είπε, ενώ νωρίτερα είχε θέσει τελεσίγραφο που έληγε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η ένταση ξεκίνησε από το πρωί, όταν στην πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών, ο πρωθυπουργός ζήτησε χρόνο.
«Δεν μπορώ να το δεχθώ Αλέξη. Δεν μπορώ να το σηκώσω. Τα τηλέφωνα έχουν σπάσει. Είναι θέμα αρχής. Δεν θα ρίξω την κυβέρνηση, αλλά θα πάρω τους υπουργούς μου και θα φύγω» είπε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να φύγω με αυτή την εκκρεμότητα στην Αμερική. Θα αναβάλλω το ταξίδι».
Η απάντηση του Αλ. Τσίπρα επίσης ξεκάθαρη: «Καταλαβαίνεις, Πάνο, ότι το θέμα αυτό δεν είναι σοβαρό; Άσε με να το δω μετά τη Σϋνοδο Κορυφής. Κι εγώ έχω πρόβλημα με το κόμμα μου».
Όσο περνούσαν οι ώρες, ο Πάνος Καμμένος εκνευρίστηκε. Κυρίως εξαιτίας των δημόσιων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών που στήριζαν τον Γ. Μουζάλα και αποδοκίμαζαν τη στάση Καμμένου.
«Κυβέρνηση με Μουζάλα και Καμμένο μαζί δεν υπάρχει», έλεγε χαρακτηριστικά, ενώ η… μπάλα πήρε και την Αντζελίνα Τζολί, που εκείνη την ώρα συναντιόταν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό!
«Ας κάνουν κυβέρνηση με τον Μουζάλα, τον Παπαδημούλη και την Αντζελίνα Τζολί. Εγώ αν δεν παραιτηθεί σήμερα ο Μουζάλας, τα μαζεύω και φεύγω!», έλεγε ο Πάνος Καμμένος, που πάνω στο θυμό του αναφέρθηκε και στον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Ζουράρι, που είχε διαφωνήσει με το ενδεχόμενο παραίτησης Μουζάλα.
«Ας μείνει και ο Ζουράρις στον ΣΥΡΙΖΑ» έλεγε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων… Το μόνο βέβαιο είναι πως οι επόμενες ημέρες θα έχουν τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον και ίσως κλιμακωτές πολιτικές εξελίξεις…

Παρατήρηση ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Για το περιεχόμενο των αναρτήσεων υπεύθυνοι είναι οι συντάκτες των άρθρων ή των διάφορων απόψεων . Το Blog δεν φέρει καμία ευθύνη επί των περιεχομένων. Δεν θα ανακοινώνει υβριστικά κείμενα ή ασέμνου περιεχομένου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2013 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.