Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΗΧΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

0 comments

hellasforce.com

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae70-600x275

ΚΑΙ ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ!!!
Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν…
Τσίπρας: Επλεξε το εγκώμιο του Ομπάμα, πυρά κατά ΕΕ
Στην αρχική του δήλωση ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε αναφέροντας την σημασία του γεγονότος ότι ο Μπ. Ομπάμα επέλεξε την Ελλάδα ως έναν από τους τελευταίους σταθμούς πριν κλείσει την 8χρονη θητεία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ. «Μια θητεία κατά την οποία άλλαξε η εικόνα των ΗΠΑ στον κόσμο» είπε ο Ελληνας Πρωθυπουργός.
Σημεία από τις δηλώσεις Τσίπρα:
Θεωρώ ότι ήταν ιστορική για τις σχέσεις των δύο χωρών, η στιγμή που ο πρόεδρος Κλίντον το 1999, στην προηγούμενη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα, αναγνώρισε τα λάθη των ΗΠΑ για την δικτατορία στην Ελλάδα.
Γιατί ο ελληνικός λαός δεν κουβαλά μόνο την ιστορία της Δημοκρατίας αλλά έχει χύσει αίμα.
Ο Μπάρακ Ομπάμα αγωνίστηκε για τα δικαιώματα όλων των πολιτών ανεξάρτητα από θρησκεία χρώμα ή σεξουαλικό προσανατολισμό, ενέταξε εκατομμύρια Αμερικανούς στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εργάστηκε για την κλιματική αλλαγή, το προσφυγικό.
Η τόνωση της απασχόλησης που επέλεξε η αμερικανική ηγεσία οδήγησε τις ΗΠΑ σε δρόμο ανάπτυξης.
Αντίθετα η εμμονή της ΕΕ κρατά εγκλωβισμένους τους λαούς της Ευρώπης σε πολιτικές λιτότητας.
Συμφωνήσαμε ότι το να αποκτήσουν ξανά οι κοινωνίες ελπίδα και προοπτική είναι η μόνη απάντηση απέναντι σε ένα κύμα αμφισβήτησης και σκεπτικισμού που απειλεί τις σύγχρονες δημοκρατίες.
Η Ευρώπη είδε καθαρά το θέμα το 1953 όταν ρύθμισε το χρέος της Γερμανίας και το σύνδεσε με ρήτρα ανάπτυξης. Σήμερα η Γερμανία που είναι η οικονομική ατμομηχανή οφείλει να αφουγκραστεί αυτό το αίτημα.
Συζητήσαμε για τις προοπτικές που ανοίγονται σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς όπως της ενέργειας, αλλά και για την ανάπτυξη της Ναυτιλίας.
Μιλήσαμε για το ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό και ιδιαίτερα τους νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες.
Για το προσφυγικό π πρωθυπουργός είπε πως Η χώρα μας παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει βοήθησε τους πρόσφυγες που έφτασαν στα νησιά της. Παρά την περιορισμένη στήριξη από πολλές χώρες επιμένουμε ότι ο μόνος δρόμος είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου.
Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και της συνέχισης της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαιο.
Προσήλωσή μου στον διάλογο με την Τουρκία, «τόνισα ωστόσο ότι η ανάπτυξη των σχέσεων μπορεί να αναπτυχθεί μόνο στην βάση του αμοιβαίου σεβασμού χωρίς την απειλή πολέμου».

Μήνυμα Ομπάμα στην ΕΕ και εντολή για τις ρωσικές κυρώσεις!
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα πήρε στη συνέχεια τον λόγο. Ξεκινώντας μίλησε στα ελληνικά: «Kalispera» είπε και συνέχισε στα αμερικανικά: «Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια»
«Ολοι γνωρίζουμε ότι ο κόσμος οφείλει τα μέγιστα στην Ελλάδα και στον ελληνικό πολιτισμό. Τα φώτα της φιλοσοφίας και των επιστημών έχουν τα φώτα τους, εδώ, στην Αθήνα. Υπάρχει μια έκφραση «καλός κ’αγαθός» πρόκειται για έναν χαρακτήρα που χαρακτηρίζεται από αρετή. Αυτή η έκφραση περιγράφει τις σχέσεις των λαών Ελλάδας και ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ είναι βαθιά ευγνώμονες έαντι της Ελλάδας και προσωπικά είμαι ευγνώμων σε πολλούς ομογενείς ελληνοαμερικανούς.
Αλέξη θέλω να σε ευχαριστήσω για την συνεργασία μας.
Ξέρω ότι τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα γτια οικογένειες, συνταξιούχους ανέργους. Η κρίση δεν εαι αφηρημένη έννοια ανέντερεψε εκ βάθρων ζωές και καθημερινότητες χιλιάδων ανθρώπων.
Ο Αλέξης μου περιέγραψε τις μεταρρυθμίσεις που κάνει
Συνεχίζει στον δύσκολο δρόμο
Εχω πει από την αρχή ότι για να είναι βιώσιμες οι λύσεις χρειάζεται χώρος.
Η λιτότητα δεν είναι συνταγή ανάπτυξης
Η λιτότητα δεν μπορεί να είναι συνταγή ανάπτυξης.
Οι Ελληνες πρέπει να δουν βελτίωση στην καθημερινή τους ζωή.
Το ΔΝΤ είπε ότι η ελάφρυνση χρέους είναι ζωτικής σημασίας και εγώ θα παροτρύνω προς αυτή την κατεύθυνση.
Ολοι θέλουν ο ελληνικός λαός να ευημερεί είναι καλό για την ΕΕ, τις ΗΠΑ και εν τέλει για τον κόσμο.

Για το ΝΑΤΟ και τη Ρωσία:
 Δράττομαι της ευκαιρίας να συγχαρώ την Ελλάδα ότι δαπανά 5% του ΑΕΠ της για την συμμαχία ακόμη και σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές. Αν η Ελλάδα τα κατάφερε τότε πρέπει όλοι οι σύμμαχοι. Επίσης πρέπει να τηρήσουμε τη στάση μας διατηρώντας τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας έως ότου τηρήσει τη συνθήκη του Μινσκ.
Αλέξη επίσης σ’ ευχαριστώ για την ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να βελτιώσει τις συνθήκες στέγης για τα παιδιά καθώς και πρόσβαση σε εκπαίδευση παιδιών μεταναστών και προσφύγων
Κυπριακό
Συζητήσαμε για το Κυπριακό. Δεν υπάρχει εγγυημένη επιτυχία αλλά πιθανότητα να λύσουμε το πρόβλημα που χρονίζει εδώ και δεκαετίες. Πιστεύω ότι είναι δυνατή μια βιώσιμη και κοινά αποδεκτή λύση.
Παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα υπήρξε αδιάλειπτα αξιόπιστος σύμμαχος.
Προσβλέπω στην ευκαιρία που θα έχω αύριο να απευθύνω τον λόγο στον ελληνικό λαό.
Στο πρόσωπο της Ελλάδας βλέπουμε ένα από τους καλύτερους συμμάχους και φίλους των ΗΠΑ.
Η «καλησπέρα» του Ομπάμα
Ομπάμα για το χρέος και το Κυπριακό
Η Αρχαιοελληνική έκφραση που χρησιμοποίησε ο Ομπάμα

Ερώτημα αμερικανού δημοσιογράφου σε Ομπάμα:
 Πολλοί στην Ευρώπη προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε στις 8 Νοεμβρίου. Επαιξε ρόλο το Brexit πιστεύετε;
Προς τον Αλέξη Τσίπρα: Ο πρόεδρος Ομπάμα μίλησε για σημαντική ελάφρυνση του χρέους. Θεωρείτε ότι μπορεί να πείσει την Μέρκελ;
Απάντηση Ομπάμα: Δεν υπάρχουν συγκρίσεις μεταξύ χωρών. Υπάρχει βεβαίως διαφορά μεταξύ δημοψηφίσματος και ενός πολύπλοκου θέματος όπως οι σχέσεις ΕΕ-Βρετανίας και οι εκλογές για την προεδρία των ΗΠΑ.
Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τις εκστρατείες, την ανάγκη και την όρεξη του κόσμου για αλλαγή, το ποιος είναι ο απερχόμενος, την ανάγκη για αλλαγή μετά από δύο θητείες. Υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν είναι σαφής η εικόνα της εθνικής μας ταυτότητας, υπάρχει κρίση πολιτιστικής ταυτότητας και αυτό δημιουργεί ένα μείγμα που δεν ξέρουμε που οδηγεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά ευνόησαν τον λαϊκισμό. Βλέπουμε έναν Τραμπ και έναν Σάντερς δύο υποψηφίους πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους που είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία. Παίζει ρόλο η παγκοσμιοποίηση
Είναι καθήκον των ηγετών να ενσκήψουν στις αγωνίες των πολιτών. Αν είδα άγχος, θυμό και αγωνία στους αμερικανούς; Βεβαίως και είδα. Επρεπε να περάσουμε από την ύφεση στην ανάκαμψη. Πολλοί είχαν την εντύπωση ότι το παιχνίδι ήταν φτιαγμένο υπέρ της Wall Street. Αυτή είναι μια άποψη που έχει πολλούς οπαδούς. Ακούσατε και τις θέσεις των Ρεπουμπλικάνων, μερικές είναι ανησυχητικές δεν αγγίζουν καν πραγματικά γεγονότα, όπως χρησιμοποιήθηκαν αποτελεσματικά στην προεκλογική εκστρατεία. Ο κ. Τραμπ διεύρυνε την εκλογική του βάση χάρη σε τέτοιου είδους δηλώσεις.
Το μάθημα που πήρα εγώ είναι προβλήματα όπως η ισότητα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Τον φόβο ότι τα παιδιά μας δεν θα ζήσουν το ίδιο καλά όπως εμείς. Αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με δραστικές αποφάσεις. Να σας πω την αλήθεια αυτή ήταν και η βασική μου προτεραιότητα αυτά τα 8 χρονια. Να αυξήσω δουλειές, περίθαλψη.
Απάντηση Τσίπρα: Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ο πρώτος λόγος είναι ότι η Μέρκελ είναι γερμανίδα πολιτικός. Και οι Γερμανοί σχολαστικά -εκνευριστικά πολλές φορές – επιμένουν να γίνουν όσα έχουν συμφωνηθεί.
Αυτό που ζητάμε είναι να υλοποιηθούν όσα είχαμε συμφωνήσει το περασμένο καλοκαίρι. Οτι δηλαδή, αν η Ελλάδα δείξει προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις για το χρέος για να επιστρέψουμε στις αγορές.
Οπως έλεγε συχνά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφκαγκ Σόιμπλε «pacta sud servanta».
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι έχω γνωρίσει την Μέρκελ όπως και ο Μπάρακ Ομπάμα. Συνεργαστήαμε στενά για το προσφυγικό. Και έχω διαμορφώσει ότι είναι μια πολιτικός με αυξημένο αίσθημα ευθύνης στην προοπτική της Ευρώπης.
Ερώτηση -Μ. Ιγνατίου: Ο τρόπος που αντιμετώπισαν την κρίση οι Ευρωπαίοι είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο. γιατί δεν καταφέρνουμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους να ακολουθήσουν τη δική σας οδό; Και δεύτερον, πώς θα μπορούσατε να πείσετε τον πρόεδρο της Τουρκίας να τερματίσει την κατοχή στην Κύπρο.
Απάντηση Ομπάμα: Για το κυπριακό. Πρόκειται για διαπραγμάτευση μεταξύ Κυπρίων : Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων. Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε δύο ηγέτες που αναζητούν λύση. Εάν τα μυαλά των δύο ηγετών κάπου συναντηθούν τότε θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε αυτή την συμφωνία. Είναι βέβαιο ότι δεν θα ικανοποιηθούν και οι δύο πλευρές 100%. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε αυτή την διαδικασία.
Οσον αφορά την οικονομία και την Ευρώπη έχει μεγάλη σημασία να θυμίσω ότι το δικό μου έργο ήταν απλούστερο. Στην πρώτη θητεία μου είχα την πλειοψηφία και στα δύο σώματα και επιπλέον ήταν μια χώρα, όχι 28. Δεν ζηλεύω κανέναν Ευρωπαίο ηγέτη. Εχουν πολύ δύσκολο καθήκον.
Τσίπρας για κυπριακό: Θα συμφωνήσω απόλυτα. Δεν είναι ένα διμερές πρόβλημα. Είναι ένα πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής εδώ και 42 χρόνια. Ενθαρρύνουμε και τις δύο πλευρές για να βρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Ερώτηση για εκλογικό αποτέλεσμα ΗΠΑ και τις διαδηλώσεις:
 Είστε υπεύθυνος για το αποτέλεσμα; Υπάρχει σύγκριση με Λεπέν ή Brexit; Για τον Τραμπ πιστεύετε ότι πρόκειται πράγματι για κακό;
Απάντηση Ομπάμα: Πρώτα απ’ όλα εξεπλάγην κι εγώ από το αποτέλεσμα των εκλογών. Ακόμη και σήμερα δεν νιώθω υπεύθυνος για τις δηλώσεις του νεοεκλεγέντος προέδρου. Ομως ως πρόεδρος των ΗΠΑ οφείλων να διασφαλίσω ομαλή μετάβαση και να καταθέσω τις καλύτερες ιδέες μου για το πώς πρέπει να πάμε μπροστά. Θα υψώσω την φωνή μου όπου θεωρώ ότι το ρεπουμπλικανικό κόμμα έχει άδικο όμως θα συνεργαστώ με τον Τραμπ.
Δεν έχει νόημα να κάνουμε συγκρίσεις με την Τερέζα Μέι ή με την Μαρίν Λεπέν. Η κατάσταση στις χώρες είναι τελείως διαφορετική. Η εξέλιξη της ιστορίας δεν είναι γραμμική.
Δείτε όλη την συνέντευξη
ΨΟ