Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ:

0 comments



 Η Γ.Γ. Ψηφιακής πολιτικής γίνεται "Σκιώδη Πρωθυπουργία" ή "Στάζι";
Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2016
Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2016
Ο  νόμος σύστασης της Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής δείχνει πώς τα μέλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ζηλέψαν τις παλαιές δόξες της ΕΣΣΔ και προσπαθούν με  νέο με εναλλακτικό τρόπο χειραγώγηση των ΜΜΕ και ειδικά του διαδικτύου. Η απόσπαση πολύ ευαίσθητων υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας από αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες προς την παραπάνω υπηρεσία εγείρει σοβαρότατα ερωτήματα για το σκεπτικό του νόμου. Πιο συγκεκριμένα:
 Στο νομοσχέδιο για την Σύσταση της ΓΓ Ψηφιακής πολιτικής  (αρθρο 2, παράγραφος 2,  υποεδάφια κ' και κα') αναφέρεται επακριβώς πώς η Γ.Γ. Ψηφιακής πολιτικής θα:
 ""κ'. Καθορίζει, εποπτεύει και ελέγχει την εφαρμογή πολιτικών και κανόνων Ασφάλειας Συστημάτων ΤΠΕ του Δημοσίου, περιλαμβανομένων των κεντρικών συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και Προστασίας Πολίτη, πλην των επιχειρησιακών συστημάτων, τα οποία οφείλουν να ακολουθούν ειδικές προδιαγραφές ασφάλειας, που όμως θα ικανοποιούν τουλάχιστον τις πολιτικές ασφάλειας της ΓΓΨΠ . Το αυτό ισχύει για τους φορείς ενέργειας, ύδρευσης και ρύθμισης κυκλοφορίας και άλλες που συνιστούν στρατηγικές υποδομές εθνικής ασφάλειας.
 κα'. Σε αυτό το πλαίσιο, ορίζεται ως Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης  Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (National CERT), και συνεργάζεται προς τούτο με τις ανάλογες υπηρεσίες του Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας Πολίτη. Επιβάλει τη δημιουργία αντίστοιχων ομάδων σε κάθε Υπουργείο και φορέα και τις εντάσσει σε ενιαία δομή για το σύνολο του Δημόσιου Τομέα."
 Ως Νέα Δεξιά θεωρούμε πώς η παραπάνω περιγραφή αν ισχύει ως νομοθέτημα παρουσιάζεται ως πρόδρομος άλλων εποχών και συγκέντρωσης εξουσιών που βλέπαμε μόνο στην Σοβιετία. Εκτός φυσικά από τις πιθανές επιθυμίες του κ. Παππά να λειτουργήσει ως "σκιώδης πρωθυπουργός" ή ως μια υπηρεσία τύπου «Στάζι».

 Αλέξανδρος Νίκλαν
Γ. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας
ΨΟ