Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό

0 comments



europaiki-enosi-570
Από σήμερα, Κυριακή 20 Μαρτίου, τίθεται σε εφαρμογή η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό, σύμφωνα με την οποία οι μετανάστες που εισέρχονται παράτυπα στα ελληνικά νησιά θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία. Ειδικό συμβούλιο πολιτικής για τον ιδανικό συντονισμό συγκρότησε η κυβέρνηση
Από σήμερα, Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, τίθενται σε εφαρμογή όλα όσα συμφωνήθηκαν αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πλέον οι αρμόδιες αρχές επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να επιτευχθεί συντονισμός των απαραίτητων ενεργειών και άμεση εφαρμογή όλων όσα συμφωνήθηκαν σχετικά με την διαδικασία επανεισδοχής των προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία.
Από χθες, εξάλλου, έχει ξεκινήσει επιχείρηση-αστραπή, ώστε να μεταφερθούν όλοι οι πρόσφυγες από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, κυρίως στα κέντρα φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας.
Σκοπός της επιχείρησης είναι ν’ αδειάσουν όλα τα hotspots, τα οποία λειτουργούν στα νησιά, όπως στη Σάμο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Λέρο και την Κω, προκειμένου σ’ αυτά να καταφθάνουν όλοι όσοι είναι υποψήφιοι για επιστροφή στην Τουρκία. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, δόθηκε εντολή να μην εκδίδεται πλέον κανένα εισιτήριο από τα νησιά με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.
Με απόφαση του προέδρου της Ε.Ε., Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ, εξάλλου, Ολλανδός αξιωματούχος βρίσκεται, ήδη, επί ελληνικού εδάφους προκειμένου να συντονίσει τις προσπάθειες με απώτερο σκοπό, φυσικά, την όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την Τουρκία στο προσφυγικό ζήτημα.
Η κυβέρνηση, τέλος, προχώρησε στην συγκρότηση ειδικού συμβουλίου προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής, ώστε να υπάρξει ο ιδανικός συντονισμός των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα.
ΨΟ