Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Η Νέα Πολιτική Συμμαχία (Που θα Διατηρήσει Πρωθυπουργό τον Τσίπρα) Αποκαλύπτεται!

0 comments

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ….
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις δρομολογεί η απόφαση του Αλ. Τσίπρα να αλλάξει πολιτικό προσανατολισμό με απώτερο σκοπό να καλύψει τον ευρύτερο χώρο της Κεντροα­ριστεράς.
Η συγκατοίκηση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων στην εξουσία κλείνει τον κύκλο της και είναι θέμα χρό­νου να πέσουν οι τίτλοι τέλους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, η λύση που δρομολογείται είναι η ανασύνθεση της κυβέρνησης με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, με πρωθυπουργό φυσικά τον Αλέξη Τσίπρα. Έτσι ο μεν ΣΥΡΙΖΑ θα απαλλαγεί από το «βαρίδι» των ΑΝΕΛ και τις «αναχρονιστικές θέσεις» τους, η δε κυβέρνηση θα αποκτήσει σαφώς μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ισχύ, καθώς τα τρία κόμματα θα αθροίζουν 171 βουλευτές.
Προοπτική που έχει τις ευλογίες, αλλά και τη στήριξη των ευρωπαίων σοσιαλιστών που ποτέ δεν «χώνεψαν» την παρουσία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην κυβέρνηση. Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα κατ’ επανάληψη είχαν προτρέψει τον κ. Τσίπρα να «απαλλαγεί» από τον Π. Καμμένο και να αναζητήσει τη στήριξη της Φ. Γεννηματά και του Στ. Θεοδωράκη.
Την ίδια στιγμή, η κρίση που προκλήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του Γ. Μουζάλα και με ευθύνη του Π. Καμμένου έφερε πιο κοντά ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Και τα δύο κόμματα στήριξαν ανοιχτά τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ αποδοκίμασαν έντονα και τις πρακτικές του προ­έδρου των ΑΝΕΛ. Από το Μέγαρο Μαξίμου εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για τη στάση των δύο κομμάτων. Λέγεται, δε, ότι έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Αλ. Τσίπρα και Φ. Γεννηματά, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο τουλάχιστον συναντήσεις.
Στο όλο εγχείρημα πρέπει να συνυπολογιστεί και ο Φ. Κουβέλης, ο οποίος συναντήθηκε και είχε ουσιαστική συζήτηση με τον πρωθυπουργό και οι φήμες κάνουν λόγο για επικείμενη ενε­ργοποίησή του σε κυβερνητικό πόστο.
ΨΟ