Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

«Μέ νόμο ἡ Ἁγία Σοφία ἀνήκει στήν Ἑλλάδα…»!

0 comments

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Γιατί οἱ πολιτικοί μας ἔχουν ράψει τό στόμα τους;
«Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Λευκού Οίκου στην αρχή αποδέχτηκε σχέδιο νόμου κατά της καταπίεσης των χριστιανών στην Τουρκία. Στο σχέδιο νόμου προβλεπόταν να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία ώστε να αποδώσει τους λατρευτικούς χώρους των χριστιανών για να λειτουργήσουν ξανά ως εκκλησίες! Πρέπει να σας τονίσω ότι το Κογκρέσο ασχολήθηκε περισσότερο από ότι έχουν ασχοληθεί όλοι οι σημερινοί ιεράρχες όλων των θρησκειών για το θέμα» δήλωσε σε ελληνική εφημερίδα ο πρόεδρος του παγκοσμίου κινήματος Free Agia Sophia Council of America, Κρις Σπύρου.
Το εν λόγω κίνημα, ιδρύθηκε το 2005 και έχει σκοπό την επιστροφή της Αγίας Σοφίας, στους χριστιανούς ορθόδοξους.
Οι αγώνες του κινήματος, είχαν ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ αποτέλεσε σημαντική απόφαση, σύμφωνα με τον κ. Σπύρου, η κατάθεση στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κογκρέσου: «αξίωσης για να γίνει σεβαστός ο ιερός χαρακτήρας της Αγίας Σοφίας από το κράτος στο οποίο βρίσκεται. Να αποκατασταθεί ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη ως ναός της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης. Να λειτουργήσει εκ νέου η Αγία Σοφία ως ιερός οίκος προσευχής όλων των χριστιανών του κόσμου και ως ο καθεδρικός ναός της ορθοδοξίας, όπως ήταν πριν από την άλωση της Κωνσταντινούπολης».
Η απόφαση σύμφωνα με τον κ. Σπύρου, ανακοινώθηκε πέρυσι από το Κογκρέσο, ωστόσο λόγω συμφερόντων δεν είχε γίνει γνωστή…
Ο νόμος που ψηφίστηκε, έχει τίτλο: «περί επιστροφής των λατρευτικών χώρων στους αρχικούς κατόχους τους».
«Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε άλλο την κατοχή της θρησκευτικής ελευθερίας μας. Είμαι υπερήφανος που με τις χιλιάδες των «Αγιοσοφιτών» παγκοσμίως συνεχίζω αυτήν την προσπάθεια της απελευθέρωσης των χριστιανικών εκκλησιών εντός της Τουρκίας. Πρέπει να δοθεί τέλος στο παράλογο που συμβαίνει στον 21ο αιώνα. Να βλέπει, δηλαδή, ένας χριστιανός να λειτουργεί ανεμπόδιστα ο καθεδρικός ναός του Κρεμλίνου στη Μόσχα, οι καθολικοί να μπορούν να προσεύχονται στον Αγιο Πέτρο χωρίς πολιτική παρέμβαση κανενός. Οι μουσουλμάνοι να προσεύχονται ελεύθερα στην Μέκκα και στο τέμενος του Αλ Αξά στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, οι Εβραίοι στο Τείχος των Δακρύων, και η Αγία Σοφία να είναι τουρκικό μουσείο τέχνης του πεζοδρομίου και να βρίσκεται υπό την κατοχή του τουρκικού κράτους» συμπλήρωσε ο Κρις Σπύρου.
Η ελληνική κυβέρνηση ωστόσο δεν έχει πάρει θέση για το θέμα, οπότε δεν υπάρχει ακριβής ενημέρωση, σχετικά με την ισχύ του εν λόγω νόμου…
ΨΟ